SPAT

SPAT x De Correspondent

SPAT organiseert, in samenwerking met het Humanities Honours Programma van de Universiteit Utrecht, een lezing die geheel in het teken zal staan van de mediarepresentatie van vluchtelingen. De gastspreker van de avond is Karel Smouter, journalist voor de Correspondent. Hij schrijft veel op het gebied van vluchtelingenproblematiek en heeft een duidelijke mening over de manier waarop die door de media wordt belicht. Het doel van de avond is om meer inzicht te verwerven in de manier waarop de media de vluchtelingencrisis representeren.

Op deze avond willen wij jullie graag een duidelijk en overkoepelend beeld van het vluchtelingendebat mee geven. De achtergrondinformatie hoe de vluchtelingencrisis is ontstaan is daarbij zeer van belang, maar op deze avond wordt de nadruk gelegd op de media. Hoe gaan zij hiermee om? Wat laten zij wel en niet zien en waarom? We weten dat de media voornamelijk een Europees perspectief innemen en dat vluchtelingen als groepen in beeld worden gebracht. Er is echter naar onze mening meer aandacht nodig voor persoonlijke, individuele verhalen van vluchtelingen. Zijn de media bereid dit aan de kijker te laten zien? Of worden we slechts gevoed met verhalen van boze Nederlanders over toekomstige azc’s? Karel Smouter zal antwoord geven.

De lezing zal in het najaar van 2016 plaatsvinden. Kun je niet zo lang wachten? Lees dan alvast het artikel van Lisa over de mediarepresentatie van vluchtelingen hier!

In het kort:
Wie? Media- en cultuurgeïnteresseerden
Wat? Lezing Mediarepresentatie van Vluchtelingen
Waar? Universiteitsbibliotheek Utrecht Binnenstad
Wanneer? Najaar 2016
Kosten: Gratis! Aanmelden via het Facebookevent door op aanwezig te klikken.