robotisering
Video

SPAT Video: visies op robotisering

Henk Kiela, lector Robotica Fontys Hogeschool Eindhoven, ondertekende een open brief aan de overheid over robotisering. Volgens Kiela moeten we de kansen van robotisering meer omarmen. Een recente ontwikkeling op het gebied van robots in Nederland is de zorgrobot Zora. Zora is de eerste robot die in Nederland in zorginstellingen actief is. Leo van der Graaff werkt met Zora en vertelt over Zora. Robotisering van de maatschappij hoeft geen nadelige gevolgen te hebben. Als robots op de juiste manier ingezet worden, zoals in de zorg, kunnen we juist profijt van ze hebben.

‘Visies op robotisering’ een film van Zoë van Alphen en Roma Santoro met Henk Kiela (lector Robotica Fontys Hogeschool Eindhoven) en Leo van der Graaff (vrijwilliger woonzorgcentrum Aafje de Vijf Havens).