SPAT tipt

SPAT tipt: Netflix en culturele activiteiten in juli

Mocht het deze zomer toch niet zulk lekker weer worden of wil je na een lange vermoeiende stranddag even bijkomen op de bank, dan is daar natuurlijk Netflix.

To The Bone | Film | 14 juli

Deze Netflix Original staat in het teken van het hebben van anorexia. Hoofdpersonage Ellen krijgt te maken met de eetstoornis en wordt begeleid door een dokter die haar probeert haar ziekte te laten accepteren en het leven weer van de positieve kant te bekijken. De film is erg realistisch in beeld gebracht, mede doordat zowel de schrijfster als de regisseur allebei in hun jeugd met anorexia te maken hebben gehad.

Mad Men | Serie | Seizoen 7 | 1 juli

Een van de populairste series van de afgelopen jaren verschijnt nu ook met het zevende en laatste seizoen op Netflix. Het laatste seizoen van Mad Men werd onder meer bekroond met Amerikaans Programma van het Jaar en stemde veel fans tevreden. Volgens velen is de laatste blik van hoofdpersonage Don Draper in Mad Men een onvergetelijk einde en blijft het tot het laatst spannend.

https://www.youtube.com/watch?v=3JUqwwjgLAY

Orphan Black | Serie | Seizoen 5 | 2 juli

Ook de populaire serie Orphan Black komt deze zomer tot een eind. Deze Netflix Original is een sciencefiction-serie die draait om Sarah Manning die na een zelfmoord de identiteit van dubbelganger Beth Childs overneemt. In het laatste seizoen gaat Sarah opnieuw op zoek naar haar familie en zal ze haar dochter proberen terug te krijgen. Deze serie is vanaf 2 juli ook op Netflix zijn te volgen.

 

Theaterfestival de Parade | 21 juli t/m 6 augustus

Ruim honderd theater-, dans- en muziekvoorstellingen staan dit jaar op de Parade in Utrecht. Dit jaarlijks terugkerend evenement trekt elk jaar weer meer bezoekers en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste rondtrekkende festivals van Nederland. Een thema wat ook op deze Parade terugkomt, is migratie. Verschillende Nederlandse en Marokkaanse theatermakers beelden dit uit aan de hand van comedy en theater. Voor de jongere bezoekers is er een aparte Kinderparade met muziekoptredens en workshops. Klik hier om het hele programma te zien.

Food Truck Festival Trek | Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch | verschillende weekenden

Niks beters dan in het zonnetje de hele dag eten. Food Truck Festival Trek komt deze maand langs in ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam. Tientallen mobiele keukens laten de bezoekers het ruime aanbod aan streetfood proeven. Ook staan op de beide festivals verschillende live-acts en theatermakers. Genoeg vermaak om er een hele dag te zijn. Kijk hier voor meer informatie.