SPAT tipt

Op vakantie? Check DEZE superhandige apps!

Nu het sinds 15 juni dit jaar in heel Europa mogelijk is om je databundel te gebruiken, zijn er een aantal applicaties die echt niet op je telefoon mogen ontbreken. SPAT zet ze voor jou op een rijtje!

Packpoint
Elke vakantie begint met de stress van het pakken van de koffer. Het gevoel iets vergeten te zijn is met Packpoint verleden tijd. Op basis van je locatie, het doel, het weer en de lengte van je reis maakt het een paklijst precies op maat. Relaxter op vakantie kun je bijna niet.

Citymapper
In een stad vervoer je je het goedkoopst en gemakkelijkst met het openbaar vervoer. Maar om in een vreemde stad meteen alle bus- en metrolijnen te kennen, kost net iets meer leertijd dan de twee weken die je daar zit. Daarom is de app Citymapper onmisbaar op vakantie. Voor bijna 40 steden geeft het gedetailleerde informatie over het OV en brengt het je gemakkelijk van A naar B (of het strand).

Elk
Ga je naar een land waar ze niet met euro’s betalen, dan is het soms lastig om precies bij te houden wat je uitgeeft. Om toch een beetje inzicht te houden in je uitgavepatroon, is daar de applicatie Elk. Met de laatste wisselkoersen ben je zelfs via je smartwatch op de hoogte van je uitgaven.

City Guides (National Geographic)
Ga je dit jaar naar Londen, Rome, Parijs of New York? Dan is de app City Guides de ultieme reisgids. Deze app van National Geographic laat je alle hotspots van de stad zien, maar ook de favoriete onontdekte plekjes van de locals. Zoals je van National Geographic verwacht, is deze gids geen half werk en staat het vol leuke feiten, wandelroutes en weersvoorspellingen.

Bibliotheek
Misschien neem je slechts je handbagage mee dit jaar om alle lange rijen op Schiphol te omzeilen, of zit je koffer al vol met alle zwemkleding en korte broeken en heb je echt geen ruimte om ook nog een boek mee te nemen. De Bibliotheek-app geeft in dat geval uitkomst. Met je abonnement van de Openbare Bibliotheek kun je gemakkelijk op je telefoon of tablet talloze boeken lezen op het strand of aan het zwembad. Deze app bespaart je waarschijnlijk de meeste kilo’s in de koffer!