netflix
SPAT tipt

SPAT Tipt: Netflix en culturele activiteiten in augustus

De hele maand augustus zit vol toffe festivals, culturele uitstapjes en gloednieuwe films op Netflix (voor als het toch een beetje regent). SPAT zet de hoogtepunten voor jou op een rijtje.

The Danish Girl | Film | 1 augustus

Deze emotionele en heftige film gaat over de strijd om geaccepteerd te worden als transgender in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de hoofdrol speelt Alicia Vikander de rol van Tom Hooper, een van de beroemdste transgenders uit de geschiedenis. De film is al bekroond met een Oscar en een Academy Award en is de moeite waard om te gaan bekijken.

White Gold | Serie | Seizoen 1

White Gold is een nieuwe serie van de BBC die deze maand ook op Netflix verschijnt. Ed Westwick (bekend van Gossip Girl) is een charismatische eigenaar van een showroom die in de jaren tachtig van de vorige eeuw samen met twee sales-collega’s van alles aan de man probeert te brengen. Soms tot het illegale aan toe.

That 70’s Show | 8 seizoenen | 18 augustus

Eindelijk komt deze zomermaand de complete serie van That 70’s Show online op Netflix. De beroemde sitcom staat in het teken van een groep tieners aan het eind van de jaren zeventig in de fictieve stad Point Place. De serie kent precies 200 afleveringen, dus mocht je nog geen plannen hebben deze vakantie, dan zit je hiermee gebakken.

Gay Pride | Amsterdam | 5 augustus

Inmiddels is het een terugkerend fenomeen en lijkt het ieder jaar groter te worden: de Gay Pride in Amsterdam. Het evenement wat al sinds de jaren negentig in Amsterdam plaatsvindt, kent ook dit jaar weer genoeg dingen om te doen. Zo varen er honderden boten door de grachten van Amsterdam en zijn er tientallen feestjes rondom de botenparade. Check hier de website voor meer informatie.

Het Vondelpark Openluchttheater | Amsterdam | 4 juni – 10 september

De hele zomer lang is er in het Vondelpark in Amsterdam een openluchttheater. Met ruim 150 voorstellingen is er elke dag wel iets te doen. De agenda van dit gratis evenement staat dan ook boordevol met muziek, dans, film en theater. Zo treden op 12 augustus bijvoorbeeld Mister and Mississippi op, is er 18 augustus Cinedans en op 19 augustus treedt cabaretier Martijn koning op.