SPAT tipt

SPAT TIPT: NETFLIX EN CULTURELE ACTIVITEITEN IN SEPTEMBER

September wordt door velen gevreesd vanwege de aankomende herfst en de start van een fris college/werkjaar. Gelukkig biedt deze maand ook veel goeds om de pijn te verzachten! Benieuwd wat je kunt doen? Check de tips van SPAT!

Narcos seizoen 3 | Serie | 1 september
Voor september heeft Netflix een behoorlijk aantal series en films voor je in petto. Van de Twilight Saga tot aan West Side Story, er is voldoende om herfstachtige dagen behaaglijk door te komen. Een tikje spannender: ook kom je erachter hoe de serie Narcos verder gaat na de dood van hoofdpersoon Pablo Escobar. Uit veelbelovende recensies blijkt dat ook het derde seizoen de drugssmokkel in Colombia op spectaculaire wijze toont. Vanaf 1 september kun je direct alle tien de afleveringen van het seizoen zien.

American Vandal | Serie | 15 september
Wie heeft toch die piemels op al die auto’s getekend? Dylan krijgt de schuld, maar is dat terecht? Dat is de centrale vraag in de Netflixserie American Vandal. Met deze satirische serie bespot Netflix de true crime-series van de streamingsdienst die zo populair zijn. Vanaf 15 september kom je er in acht afleveringen achter wie de piemeltekenaar is!

Drukte in de stad | Debat | 6 september | Amsterdam
Chill fietsen in Amsterdam, het blijft een uitdaging. Het verkeer in de stad is namelijk behoorlijk vervuilend en overheersend. Maar wat gaan we hieraan doen? Op 6 september debatteren alle Amsterdamse politieke jongerenorganisaties met elkaar over oplossingen voor de drukte in de stad. Je kunt het jongerendebat ‘Drukte in de stad’ in de Balie in Amsterdam gratis bijwonen. Meld je wel op tijd aan!

Food Festivals | september | Utrecht
Van 6 t/m 17 september vindt in Utrecht de eerste editie van het gratis toegankelijke Foodnote Festival plaats. Aan de Genèvelaan op de Uithof kun je op dit food festival eten, ontmoeten en leren. Elke dag vind je er entertainment in de vorm van foodtrucks en optredens, maar ook kun je je kennis vergroten met lezingen en workshops. Foodnote Festival is niet het zoveelste commerciële eetfestival. Als bezoeker werk je mee aan een creatieve oplossing voor de grote voedseluitdagingen van de toekomst: hoe voeden we de wereld?

Van 18 tot 22 september kun je naar het SusTasty Foodfestival, nog een verantwoorde plek om je vol te proppen met lekkernijen! Je raadt het al, op dit festival staat duurzaamheid centraal. Hoe gaan we om met ons voedsel? Op het bibliotheekplein in de Utrechtse binnenstad vind je lokale etenswaren en diverse voedsel gerelateerde activiteiten.

Rotterdam Pride | 21-24 september | Rotterdam
In Rotterdam zie je steeds meer regenbogen verschijnen in etalages: de Rotterdam Pride komt steeds dichterbij. Van 21 tot 24 september staat de binnenstad in het teken van seksuele vrijheid en culturele diversiteit. Het thema van dit jaar is ‘Mind the gap’: de pride wil de afstand tussen mensen overbruggen. Overweeg je de vrijheid te vieren? Op zaterdag 23 september vindt het hoogtepunt plaats, de Pride Walk!

Betweter Festival | 29 september | Utrecht
Ga jij graag op onderzoek uit? Wil je graag weten hoe dingen nu écht zitten? Op het Betweter Festival op 29 september in TivoliVredenburg ga je op zoek naar ‘de waarheid’. Op een interactieve manier dompel je je onder in cultuur en wetenschap. Het programma is divers: krijg inzicht in moeilijke vraagstukken of leef je uit bij alternatieve muziekoptredens. Kortom, een goede ervaring voor iemand die graag zijn of haar horizon verbreedt!