SPAT tipt

Netflix en culturele activiteiten in oktober

Het is oktober en het is duidelijk herfst in Nederland! Ben jij al druk in de weer met je kastanjeverzameling? Of tref je juist voorbereidingen voor een lange winterslaap? Hoe je deze herfstmaand ook wilt indelen, check in ieder geval deze Netflixreleases en culturele activiteiten voor oktober.

Hotel Beau Séjour | Serie | 1 oktober

Na internationaal succes op filmfestivals en Netflix is het eindelijk zo ver: vanaf 1 oktober wordt de Vlaamse productie Hotel Beau Séjour eindelijk beschikbaar op de Nederlandse Netflixversie. Hoofdpersonage Kato Verhoeven is vermoord, maar loopt nog op aarde rond. Slechts vijf personen zien en horen haar. Wat is er precies gebeurd? En wie heeft haar vermoord? In tien meeslepende afleveringen probeert Kato haar eigen moordzaak op te lossen.

The Hateful Eight | Film | 13 oktober

Vanaf 13 oktober kun je lekker onder een dekentje kruipen met de drie uur durende The Hateful Eight. Hoewel de film uiteenlopende reacties ontving, is een werk van regisseur Quentin Tarantino altijd een belevenis. De western vertelt het verhaal van twee premiejagers die in een herberg schuilen en daar verschillende mysterieuze karakters ontmoeten. De interessante dialogen, het unieke beeldformaat en de muziek van Ennio Morricone dragen bij aan een bijzondere sfeer. Kijken dus!
PS. Als je niet tegen bloed kan, kun je The Hateful Eight beter aan je voorbij laten gaan..

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Duurzame Week Utrecht | Utrecht | Festival | 7 tot 14 oktober

Tijdens festival Duurzame Week Utrecht vind je activiteiten in alle wijken van Utrecht. Zo kun je lezingen bijwonen en workshops volgen, maar ook duurzaam shoppen en veganistisch eten. Het festival biedt allerlei initiatieven en ondernemingen een podium om anderen te betrekken en te inspireren. Heb jij ook ambities voor een duurzame toekomst en sta je te trappelen om actief bij te dragen? Of lijkt het je gewoon wel wat om een borreltje te doen onder het genot van lokale lekkernijen? Kijk welke programmaonderdelen jou aanspreken!

Amsterdam Dance Event | Amsterdam | Festival | 18 tot 22 oktober

In de derde week van oktober is het weer zo ver: het Amsterdam Dance Event. Dit evenement behoeft weinig uitleg, want het is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot het grootste elektronische muziekfestival ter wereld. Van 18 tot 22 oktober verzamelen honderdduizenden liefhebbers en professionals zich in Amsterdam om zich in de wereld van dance te dompelen. Het evenement is meer dan alleen drank en drugs: je kunt bijvoorbeeld een hoop opsteken van de diverse talks. In het volledige programma staan ruim 2500 artiesten en 550 sprekers, dus er is voor iedereen wat wils.

Crazy Sexy Cool Halloween Festival | Rotterdam | Festival | 28 oktober

Dit jaar vindt het eerste outdoor Halloween festival van Nederland plaats, het Crazy Sexy Cool ‘Halloween’ Festival 2017. Op 28 oktober wordt het Zuiderpark in Rotterdam omgetoverd tot een spookachtige locatie. Op het festival kun je op avontuur gaan in meerdere ‘scare zones’, maar ook feesten in de overdekte en verwarmde ‘safe zone’ podia. Er is een uitgebreide line-up, maar het leukste is natuurlijk dat iedereen zich op zijn of haar allerHalloweenst uitdost. Hoe ga jij verkleed?