SPAT tipt

Netflix en culturele activiteiten in november

November is de maand waarin velen het liefst in een holletje willen kruipen. Hopelijk hoor jij daar niet bij! Er staan namelijk allerlei interessante netflixreleases en toffe culturele evenementen op je te wachten deze maand. Wil jij bijvoorbeeld meer leren over hoe de liefde werkt? Of kan je nooit genoeg krijgen van het ontdekken van nieuwe bands? November heeft van alles voor je in petto:

Alias Grace | seizoen 1 | Serie | 3 november

Is de vermeend moordenares Grace Marks echt haar geheugen kwijt of is ze een doortrapte psychopaat? De zesdelige Netflix-serie Alias Grace, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1996, speelt zich af in de 19e eeuw in Canada. Psychiater Simon Jordan wil erachter komen of Grace haar werkgever vermoordde. Wat is er gebeurd in het verleden? Is Grace schuldig of niet? Je komt er vanaf 3 november achter!

The Punisher | seizoen 1 | Serie | 17 november

The Punisher, een personage uit de Marvel-serie Daredevil, was zo’n succesvol karakter dat de makers ervoor kozen om hem een eigen serie op Netflix te geven. Het langverwachte The Punisher bestaat uit dertien delen, die allemaal op 17 november verschijnen op Netflix. Waar de serie over gaat? Wraak! Na de dood van zijn familie is oud-marinier Frank Castle vastbesloten om wraak te nemen op zijn vijanden. In deze spin-off worden zijn beweegredenen uitgediept. The Punisher stuit op een wereld van criminaliteit, welke hij keihard bestrijdt.

Le Guess Who? | Festival | Utrecht | 9 – 12 november

Alle muziek die je hartje begeert, dat biedt festival Le Guess Who? je. Het festival draait om experimentele muziek, maar ook andere kunstvormen als fotografie en film bevinden zich in het programma. Op diverse plaatsen in het centrum van Utrecht maak je kennis met sfeervolle shows en underground bands. Het internationaal geroemde festival brengt gegarandeerd interessante settingen en vernieuwende shows!

Het Grote Koffiediner | Bewust koffie drinken | Amsterdam | 10 november

Bij Het Grote Koffiediner in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam leer je over de verbinding tussen maatschappij en voedsel. Nederland kan niet zonder koffie, maar weet je wel wat de gevolgen zijn van onze koffieconsumptie? De herkomst van koffie zorgt voor een bittere nasmaak. Je eet op 10 november een viergangendiner met heerlijke koffie erbij, maar ontdekt ook andere kanten van het uiteenlopende smakenpalet van onze volksdrank.

GLOW | Festival | Eindhoven | 11 – 18 november

Eén van de best bezochte lichtfestivals ter wereld is GLOW in Eindhoven. Door te wandelen door de lichtstad van Nederland, kun je allerlei kunstprojecten bewonderen. Het thema waar de lichtkunstenaars dit jaar mee aan de slag gaan is ‘The Source’. Van 11 tot 18 november vindt het festival plaats. Zie je het niet zitten om schuifelend in de menigte langs de projecten lopen? Ga dan op een doordeweekse avond, want dan heb je het minste kans op drukte.

Filosofisch Café: Waarom ik van je hou | Café | Utrecht | 14 november

Studium Generale, het kennispodium van de Universiteit Utrecht, organiseert diverse filosofische cafés waarin je ‘je geest scherpt’. Op 14 november vindt in Café Hofman in Utrecht het Filosofisch Café: Waarom ik van je hou plaats. Twee wetenschappers vertellen over de liefde. Is liefde een keuze? Wat doet liefde met je identiteit? Hoe ongrijpbaar is de liefde?