Redacteur

SPAT biedt jonge schrijvers de kans om te proeven van de journalistieke wereld, om kennis te maken met het schrijven voor een publiek en om even uit de academische schrijfstijl te stappen.

Wij zijn constant opzoek naar nieuw talent om ons karakter van ‘online portfolio voor beginnende schrijvers’ kracht bij te zetten. Schrijven voor SPAT is dan ook op vrijwillige basis. Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Kijk dan snel hoe je kunt solliciteren.

Wat bieden wij jou?

Een eerste opstap naar de journalistieke wereld; jouw artikelen worden online geplaatst en gepromoot. We bereiken een breed lezerspubliek via onze website en social media. SPAT biedt een online platform voor het delen van je artikelen en ruimte om je vaardigheden te ontwikkelen. We hebben een hecht, ambitieus team met een gemoedelijke sfeer, waarbij iedereen zich gezamenlijk wil inzetten om ieders individuele doelen en ambities te verwezenlijken. De maandelijkse borrel, waarbij je kan discussiëren over hedendaagse journalistieke content en meer, draagt hieraan bij. Op onze website krijg je een eigen profielpagina om jezelf te presenteren. Verder bieden we naast het redacteurschap ook doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld de hoofd- en eindredactie of organisatie. Ook krijg je toegang tot persevents zoals bijvoorbeeld filmpremières.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen en je hebt een oog voor interessante onderwerpen en invalshoeken. Daarnaast ben je bereid om je te richten op een van onze categorieën: SPAT tipt, erop uit, onderzoekt, checkt, merkt op, recenseert, vindt of interviewt. Verder heb je een unieke, levendige schrijfstijl en weet je wetenschappelijke informatie om te zetten tot een aantrekkelijk en toegankelijk artikel. We vinden het belangrijk dat je kan werken met regelmatige deadlines en openstaat voor opbouwende kritiek van onze hoofdredactie.

Sollicitatie

Om er zeker van te zijn dat jouw verwachtingen van SPAT overeenkomen met onze verwachtingen van jou, werken we bij SPAT met de volgende sollicitatieprocedure: je stuurt een mail naar info@spatonline.nl met een korte motivatie, je cv en twee door jou geschreven artikelen. Als je nog geen portfolio met zelfgeschreven artikelen hebt, kun je voor je sollicitatie een paper of soortgelijke schoolopdracht omvormen tot een populair artikel dat op SPAT zou kunnen worden gepubliceerd. Zodra wij jouw sollicitatie hebben doorgenomen, nemen we contact met je op en word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Je redacteurschap bij SPAT is vrijwillig en een unieke kans om je eigen schrijfvaardigheid te ontwikkelen.

Mocht je nog twijfelen om te solliciteren, dan kun je uiteraard ook vrijblijvend meer informatie aanvragen over het redacteurschap bij SPAT via info@spatonline.nl.