Videoredacteur

SPAT, Schrijf Platform Aanstormend Talent, is een vrijwillige organisatie die jonge schrijftalenten met een affiniteit voor journalistiek een podium biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te profileren. SPAT biedt schrijvers, journalisten en videomakers de kans om te proeven van de journalistieke wereld.

Sinds een jaar zijn we actief bezig met SPATvideo, een project waarin korte video’s maken die onze doelgroep aanspreken. We vertalen woord naar een aantrekkelijk beeld waarbij we kennis op een toegankelijke manier willen verspreiden.

Wij zijn opzoek naar talent om ons te ondersteunen bij dit project. Ervaring met camjo werk is handig meegenomen, maar ervaring met montageprogramma’s zoals Avid of Final Cut Pro is een pré, maar ervaring met montageprogramma’s zoals Avid of Final Cut Pro is een voorwaarde.

Lijkt het je leuk om met ons te brainstormen over nieuwe video’s en interessante content? Vind je het een uitdaging om mee te werken aan een beginnend project en de vrijheid te krijgen om gave content te maken? Mail ons op info@spatonline.nl voor meer informatie!

Wat bieden we jou?

Een eerste opstap naar de journalistieke wereld; jouw reportages worden online geplaatst en gepromoot. We bereiken een breed publiek via onze website en social media. We hebben een hecht, ambitieus team met een gemoedelijke sfeer, waarbij iedereen zich gezamenlijk wil inzetten om ieders individuele doelen en ambities te verwezenlijken. De maandelijkse borrel, waarbij je kan discussiëren over hedendaagse journalistieke content en meer, draagt hieraan bij. Op onze website krijg je een eigen profielpagina om jezelf te presenteren. Verder bieden we naast het redacteurschap ook doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld de hoofd- en eindredactie of organisatie. Ook krijg je toegang tot persevents zoals bijvoorbeeld filmpremières.

Wat verwachten we van jou?

Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen en je hebt een oog voor interessante onderwerpen en invalshoeken. Je zal op alle vlakken bij de productie actief zijn: het bedenken van interessante interviewvragen, het interviewen en filmen van de spreker en de montage van het product. Van ons krijg je veel vrijheid om je eigen stempel op het product te drukken. Je hebt verstand van licht en geluid en weet hier zo optimaal mogelijk mee om te gaan. Je hebt verstand van montageprogramma’s als Avid of Final Cut Pro, waar je zelf toegang tot hebt. Dat kan via je onderwijsinstelling of privé. Afhankelijk van het aantal videoredacteuren en de hoeveelheid tijd zullen we met elkaar de planning afstemmen en het aantal uren bespreken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je de organisatie minimaal één keer per week een update over het proces geeft. We vinden het belangrijk dat je kan werken met regelmatige deadlines en openstaat voor opbouwende kritiek van onze hoofdredactie.

Sollicitatie

Om er zeker van te zijn dat jouw verwachtingen van SPAT overeenkomen met onze verwachtingen van jou, werken we bij SPAT met de volgende sollicitatieprocedure: je stuurt een mail naar redactie@spatonline.nl met een korte motivatie, je cv en twee door jou gemaakte reportages. Zodra wij jouw sollicitatie hebben doorgenomen, nemen we contact met je op en word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Je redacteurschap bij SPAT is vrijwillig en een unieke kans om je eigen vaardigheden te ontwikkelen.

Mocht je nog twijfelen om te solliciteren, dan kun je uiteraard ook vrijblijvend meer informatie aanvragen over het redacteurschap bij SPAT via redactie@spatonline.nl.